top of page

NEDEN MASAL ÅžATOSU?

  • Yuvamız: Bursa’nın incisi Nilüfer ‘in yeni yerleÅŸimi KurtuluÅŸ mahallesinde; hastane , saÄŸlık ocağı  ve  Ä°zmir yolunun tam ortasında bir konumdadır. Okulumuz sabah 8:00 ‘ da açılıp 18.00 ‘:da kapanmakta olup çocuÄŸumuzu istediÄŸiniz saat bırakıp alabilmeniz mümkündür. Kahvaltımız saat 8:30- 9:00, öÄŸlen yemeÄŸimiz 12:00-13:00 , ikindi atıştırmalığı 15:30 -16:00 arası olup çocuklarımız sırayla sınıfı ile  mutfakta yemeklerini yerler.

 

  • Anaokulumuz – MEB standartlarına göre 2016’da ses ve ısı yalıtımlı olarak inÅŸa edilmiÅŸ olup; (müstakil kurucumuza ait bir mülktür, kiracı deÄŸiliz) 4 katlı, 3 sınıf, 1 uyku odası,1 mutfak,1 hayal odası,1 duyusal oda, 1 profesyonel zemin cimnastik salonu,1 bekleme salonu, 2 sanat atölyesi ve bahçeden oluÅŸan  M.E.B’na baÄŸlı Bağımsız Özel Anaokulu statüsündedir.. Dış mekanda kullanılan park malzemeleri ahÅŸap olmakla beraber, çocuklarımızın genel olarak kullanmadığı kol ve omuz kas gruplarının da geliÅŸimini destekler özelliktedir.

 

  • Tüm sınıflarımız güneÅŸ alan konumda olup ( yere kadar lamineli kırılmaz camlar ile) sınıfların aydınlık  ve ferah olmasına çok önem verilmiÅŸtir. Sınıflarımız yerden ısıtma ile ısınmaktadır. Okul yapı malzemeleri, demirbaÅŸ ve araç gereç seçimleri çocuk saÄŸlığına zarar vermeyen güvenli marka ve  malzemelerden oluÅŸmaktadır.

  • Okulumuz Meb tarafından 50 çocuk kontenjanlı olmasına raÄŸmen 40 çocuÄŸu geçmeme kararımız vardır. YaÅŸ gruplarına ayrılmış sınıflarımızda  8  çocuÄŸa kadar 1 öÄŸretmen bulunmakta olup, 9 cocuk sonrası 1 deneyimli öÄŸretmene 1 yardımcı eÄŸitmen eÅŸlik eder.

  • Hareket alanını  önemseriz; bahçemiz 200 m2 (açık) 100m2 (kapalı)spor salonumuz vardır. Okulumuzun  her  katında bir sınıf olmakla beraber ferah sınıflarımz 40, 70, 80m2 dır.

 

 

Neden Montessori Metodu ?

 

Ä°lk Hedefimiz: Kendisine, çevresine ve ülkesine sorumluluk taşıyan saygılı ve etkin yurttaÅŸlar yetiÅŸtirmektir.

  • Okulumuzun eÄŸitim kalitesi; tüm dünyada 110 yıllık geçmiÅŸi olan, baÅŸarı ile uygulanan  çocuk merkezli“Montessori EÄŸitim Metodu” ile güvence altına alınmıştır.

  • Okulumuzda  MEB müfredatı takip edilerek montessori felsefesi ve materyalleri ile somutlaÅŸtırarak  etkin,kalıcı öÄŸrenme saÄŸlanmaktadır.

  • ​

  • Dr. Maria Montessori tasarladığı eÄŸitim metodunu özgüven, hedef  belirleme ve hedefe yönelme, karar verme ve uygulama , bağımsızlık, güçlü konsantrasyon, kendine ve çevresindekilere saygı ilkeleri üstüne kurdu ve geliÅŸtirdi.

  • Montessori EÄŸitim Felsefesinde her çocuk özeldir. Bireysel  hızına ve ihtiyaçlarına göre çalışmalar yapabilir. Çocuk herhangi bir etkinliÄŸe veya çalışmaya zorlanmaz. Özgürce istediÄŸi materyal ile istediÄŸi kadar çalışabilir. (Sınırları dahilinde özgürlük kavramı)

  • Montesori felsefesi ve kendine has materyalleri çocuÄŸun birden fazla duyusuna aynı anda hitap eder. Soyut bilgileri somut olarak ele alan çocuk;  yaparak yaÅŸayarak ve kalıcı öÄŸrenmenin keyfini yaÅŸar. ÇocuÄŸun hızı eÄŸitimin hızını belirler. Merkezde çocuk vardır, eÄŸitmen rehberdir. Ä°lgisi doÄŸrultusunda çalışmalarını yürüten, odaklanma süresi uzamış çocukta (zorlama olmadığından) içsel disiplin geliÅŸir.* Ä°çsel disiplin topluma iÅŸini, ülkesini seven, üreten mutlu bireyler kazandırır. EÄŸitim çocuÄŸun hızına ve becerilerine göre deÄŸiÅŸiklik gösterebilir.

  • Montessori EÄŸitimi: *Günlük YaÅŸam Becerileri, *Duyu eÄŸitimi, *matematik eÄŸitimi, *Dil eÄŸitimi, *Kozmik (EVRENSEL) eÄŸitim bölümlerinden oluÅŸmuÅŸtur.

  • Montessori eÄŸitim materyalleri, duyuları en çok uyaran ahÅŸaptan olmak üzere doÄŸal malzemelerden üretilmiÅŸtir. Soyut kavramları somutlaÅŸtıran materyaller ile kalıcı öÄŸrenme gerçekleÅŸtirilir. Hazırlanmış çevre (sınıf ortamı ve materyaller) çocuÄŸun ikinci öÄŸretmenidir. Bu  sayede 5 yaÅŸ itibari ile sınıflarda yüzlü binli sayılarla çalışan, ülkelerin bayraklarını bulan, okuma yazmayı merak eden ve desteklenen çocuklarla karşılaÅŸmak gayet doÄŸaldır.  ÇocuÄŸun istediÄŸi konuya yönelmesi “çoÄŸu yurt dışından temin edilen”  zengin montessori materyal seçeneÄŸi sayesinde eÄŸitim desteklenir  ve velilere dönem arası ve dönem  sonlarında detaylı raporlanır.

  • Her çocuÄŸun  bağımsızlaÅŸmasına yönelik  yemek yeme, giyinme, soyunma, aldığını yerine koyma gibi, günlük yaÅŸam ve özbakım becerileri,  problem çözme becerileri açısından  eÄŸitimimizin en önemli ilk basamaklarıdır.

  • Çocuklar sınıflarda bireysel olarak  yaşına ve   ilgi alanına yönelik desteklenir.

  • Milli bayramlarımız coÅŸku ile kutlanır. Atatürk sevgisi, bayrak ve yurt sevgisi olan bireyler yetiÅŸmek, en  hassas olduÄŸumuz  görevimizdir bizler için.

  •  DoÄŸum günleri ise “Montessori doÄŸum günü seramonisi” ile sade ve çocuÄŸun büyüdüÄŸünü anlamlandırabileceÄŸi ÅŸekilde kutlanır. Kutlama için sade ve az ÅŸekerli ev keki ile çocuÄŸun küçüklüÄŸüne dair obje resimler istenir.

  • BranÅŸ ve atölye ; Oyun temelli Ä°ngilizce, jimnastik (milli cimnastikçi eÅŸliÄŸinde),  sanat, orf, drama, fen ve doÄŸa branÅŸlarımız haftalık programlarımızda yer verilmektedir.

 

 

​

ÇOCUKLARIMIZIN SAÄžLIKLI BÜTÜNSEL GELİŞİMÄ°

​

  • Günün anlam ve önemine uygun müzik etkinlikleri, el sanatları , fen ve doÄŸa etkinlikleri , Ä°ngilizce, cimnastik, çocuk yogası, drama , sanat etkinlikleri ve yapılandırılmış/yapılandırılmamış oyunlar planlanmış olup, günün en verimli ilk  iki buçuk saati beyin geliÅŸimini destekleyen  montessori çalışmalarına ayrılmıştır.

  • Serbest zaman etkinlikleri uykudan önce ve ikindi kahvaltısından sonradır.

  •  Proje çalışmalarımız haftalık olarak sunulur. Haftasonu aile katılımlı sorumluluklar verilmektedir.

  • Mutfak etkinlikleri eÄŸitim sürecimizin bir parçasıdır ve programımızda yer verilir.

  • Aylık gezilerimiz her ay farklı bir akış içermekte olup, bahar aylarını doÄŸa gezi gözlem, kış aylarını ise tiyatro, müze gezisi ÅŸeklinde planlamaktayız.

  • Çocukların; sosyal, duygusal beceriler ile iletiÅŸim, araÅŸtırma, sorumluluk alma, kendi kendine yetme becerilerini geliÅŸtirmeye yönelik  çalışmalara önem verilir.

 

VELÄ° REHBERLÄ°K HÄ°ZMETLERÄ° :

 

Her Cuma günü okulumuzda Psikolog YeÅŸim Kuruçay; çocuklarımıza bireysel ve sınıf içi gözleme gözleme alarak, oyun terapisi ve velilere gerekli rehberlik görüÅŸmeleri ile çocuklarımızın psikososyal geliÅŸimleri yakından takip edilir.

 

​

Ä°NGÄ°LÄ°ZCE PROGRAMIMIZ:

 

Çocukların Ä°ngilizceyi günlük hayatta kullanabileceÄŸi bir sistemle, yabancı bir dilde öÄŸrendikleri kavramları hafızalarında kolaylıkla tutabilirler. Bu amaçla yabancı dil eÄŸitimi gösteri, drama, benzetim, müzik,  görsel yöntem, hikaye anlatma, dilsel yöntem ve iÅŸbirlikçi öÄŸrenme gibi yöntemlerle deneyimli Ä°ngilizce öÄŸretmeni tarafından  kalıcı ve etkin bir biçimde verilmektedir. Ä°ngilizce programımız haftada 2 saattir, sınıflarımızda yabancı öÄŸrencilerin olması ve yarı zamnlı Ä°ngilizce öÄŸretmenimizin bu sene bünyemizde bulunması ile Ä°ngilizceyi hayatımıza ezbere dayalı branÅŸ olarak deÄŸil, günlük yaÅŸantımızın bir parçası olarak katmayı “özellikle okula hazırlık grubumuzda” daha yoÄŸun  planlamaktayız.

​

CÄ°MNASTÄ°K :

Okulumuzda Her Cuma  Eda EyüpoÄŸlu jimnastik  dersi vermekte olup, kendisi Milli jimnastikçi ve  1 yıldır bizimle çalışmakta olup, 5 yıl çocuk jimastiÄŸinde tecrübelidir.

Spor salonumuz orjinal jimnastik zemini (6cm yumuÅŸak zemin) ve parkur malzemelerinden oluÅŸmaktadır. Bir gün spor salonu bir gün bahçe olarak her gün kaba motor becerilerini içeren etkinlikler önemsiyoruz.

 

DRAMA :

Perdeli spot ışıklı drama salonumuz bulunmakta olup, haftalık programa göre dersler iÅŸlenmektedir.

​

SAÄžLIKLI BESLENME :

​​

  • Tüm yemeklerimizde (kendimizin sıktırdığı yeni toplattığımız zeytinlerden) Gömeç zeytinyağı kullanmakta olup, saÄŸlıklı beslenmeye uygun ve hijyenik koÅŸullarda okulumuzda anne hassasiyeti ile günlük piÅŸmesi bizce çok önemlidir.  Günlük protein ve karbonhidrat, vitamin mineral dengesine göre aylık yemek listemiz velilerimize sınıf gruplarımızdan iletilir. Kendi yaptığımız kemik suyu katkılı çorbalarımız ve tarhana çorbalarını önemseriz.

  • Yaz domatesleri, meyveleri, reçellerimiz kendi HasanaÄŸa daki bahçemizde özenle yetiÅŸtirilmekte olup komposto kültürü ile saklanmakta, doÄŸal ve ilaçsız gıda seçimine önem verilmekte, kendi yoÄŸurdumuzu kendimiz mayalamakta ve özenle seçilen tedarikçiler ile çalışmaktayız.  ÖrneÄŸin kıymalarımız Uzan et tedarikçisi tarafından karşılanmaktadır. Kurufasulyemiz Kelesten, Cevizimiz bahçemizdeki ceviz aÄŸaçlaından gibi…

  • Sınıfların ve genel alanların temizliÄŸi çok önemli olup temizlik; sınıf hava kalitesini ve saÄŸlığa zarar vermeyen doÄŸal içerikli ürünler ile yapılmaktadır. Sınıflar ve diÄŸer alanlar günlük havalandırılmaktadır. Mutfak ve temizlik personelimizin hijyen eÄŸitimleri vardır.

​

GÜVEN ÖNEMLÄ°DÄ°R...

Çocuklarımıza  Berlin oryantasyon  modeli uygulanır. Gruplara yeni dâhil edeceÄŸimiz çocuÄŸu ilk 3-5 gün (çocuÄŸumuzun alışma sürecine göre) 1 -2‘ÅŸer saat serbest oyun saatine dahil ediyoruz. Böylece grubuna dahil olması ve alışması daha kolay olur. Eylül ayında baÅŸlayacak gruplar ise Temmuz ayında yaz okulunda bol bahçeli, bol gezmeli, bol sulu çamurlu oyunlarla saÄŸlıklı bir geçiÅŸ saÄŸlanır.

  • Okulumuz veli iletiÅŸimini önemser. Süreç ve deÄŸiÅŸiklikler anında bildirilir.

  •  Her dönem ortası veli toplantısı ile çocukların bireysel, dilsel,sosyal geliÅŸimleri üzerine  ebeveynleri ile bireysel görüÅŸmeler yapılır. Yıl sonu portfolyo ve montessori çalışma raporlamaları ile geri bildirim yapılır.

  • ÖÄŸretmenlerimiz okul öncesi  öÄŸretmeni veya çocuk geliÅŸimi mezunu olup, ilk yardım eÄŸitimleri, Montessori eÄŸitimleri, Masal anlatıcılığı ve Orman Pedagojisi eÄŸitimlerini almışlardır.. EÄŸitimcilerimiz aylık toplantılarla  hizmet içi eÄŸitim süreçlerinde dahil olurlar. Ekip çalışmaları ayrıca haftalık yapılmaktadır.

  • Güvenlik; Kartlı sistem ile kapı otomasyonu, misafir görüntüleme sistemi, kamera ve alarm sistemleri  ile saÄŸlanmaktadır. Sınıflarda ve ortak kullanım alanlarında  meb ve itfaiye gereklilikleri ile güvenlik önlemleri alınmıştır. Her yıl gerekli kontrolleri uzmanlar tarafından yaptırılmaktadır. “Çocuklar veliden alınıp velilere teslim edilir.” Bir yakınınızın çocuÄŸumuzu alması gerekli ise alma saatinden önceki saatlerde okul kurucumuz ve öÄŸretmenine alacak kiÅŸinin fotoÄŸrafı ve kimlik bilgileri  özelden iletilmelidir. Kontrol veli beyanı ve kimlik kontrolü ile saÄŸlanmaktadır.

 

“ÇocuÄŸa olan ilgimiz ona bir ÅŸeyler öÄŸretme hevesiyle deÄŸil,ama onun içinde yanan ve zeka denilen ışığın sürekli yanmasını hedeflemelidir.” Dr. Maria Montessori     

 

SaÄŸlıklı, mutlu , huzurlu ve baÅŸarılı bir eÄŸitim öÄŸretim yılı dileklerimizle…

​

Özel Masal Åžatosu Anaokulu Ekibi

bottom of page